REZERVIRAJ ZDAJ

Your address will show here +12 34 56 78
ECO

eco boutique hotel A.M.S. Beagle je umeščen v miren okoliš v podeželski vasici Podhom. Objekt je bil zgrajen v letu 2014 in temelji na modelu trajnostnega življenja in delovanja. eco boutique hotel A.M.S. Beagle je leta 2017 postal ponosni lastnik prestižnega okoljskega znaka EU Marjetica kot 10. turistična nastanitev v Sloveniji, s podpisom Zelene politike Slovenskega turizma pa je postal tudi član Slovenia Green. Hotel je mednarodno uveljavljen in je priznan kot eden izmed najboljših primerov trajnostnega turizma, hiša pa je ena izmed najbolj energetsko učinkovitih objektov v Sloveniji.

Manj je več
eco boutique hotel A.M.S. Beagle dejavno izvaja ukrepe za zmanjševanje porabe energije in vode, uporabo obnovljivih virov energije, zmanjševanje količine odpadkov in izboljševanje lokalnega okolja. Zunanje stene objekta so izredno dobro izolirane in okna so najboljše kvalitete, da bi s tem minimalizirali izgubo energije. Za še boljše preprečevanje vpliva zunanjih faktorjev, ima vsaka soba samo eno okno, ki ga je mogoče odpreti, ostala okna so fiksna. V objektu vzdržujemo stalno temperaturo zraka 22 °C, svež zrak pa dovajamo skozi prezračevalni sistem z rekuperacijo. Velike steklene površine omogočajo, da se notranjost hotela naravno segreva v zimskih sončnih dneh, da bi preprečili prekomerno segrevanje v poletnih mesecih, pa uporabljamo zunanja senčila. Konstantno okolje vzdržujemo brez prisotnosti tradicionalnih klimatskih naprav.

 

Dodaten vir toplote predstavlja toplotna črpalka, ki izkorišča konstantno temperaturo pod površjem zemlje in ogreva hišo s pomočjo sistema talnega ogrevanja. To ustvarja prijeten in domač občutek toplote. Sanitarna voda se prav tako ogreva z obnovljivimi viri energije, zahvaljujoč solarnim panelom na strehi objekta.

 

Naše sanitarije so opremljene z inovativnim sistemom, ki za splakovanje uporablja deževnico. Prav tako se deževnica uporablja za zalivanje zelenih površin in zunanje grobo čiščenje.

Kajenje je dovoljeno izključno na terasi zunaj hotela. Kajenje v sobah in čez balkon je strogo prepovedano.

Ali veste, da ena sama osebe proizvede kar 336 kg odpadkov na leto? Le majhne spremembe v naši dnevni rutini lahko prinesejo velike razlike in pozitiven vpliv na naše okolje. Prosimo vas, da nam pomagate pri pravilnem ločevanju odpadkov.

Prosimo vas tudi, da ugašate luči in druge porabnike električne energije, kadar jih ne potrebujete, saj s tem lahko ustvarimo velike prihranke energije.

Eko proizvodi
Zajtrk v eco boutique hotelu A.M.S. Beagle sestoji pretežno iz ekološko in biološko ter lokalno pridelanih sestavin.

Prijazno vas vabimo, da se nam pridržite na našem BIO vrtičku, kjer se trudimo, da bi pridelali čim več sadja in zelenjave na naraven način, brez dodatnega gnojenja in spodbujanja rasti.

Pijača, ki je na voljo v našem baru, je postrežena v stekleni povratni embalaži. Produkti, ki jih uporabljamo za čiščenje, kot tudi papirni izdelki, so certificirani z znakom EU Marjetica.

Brisače in posteljnina
Si sploh lahko predstavljate, koliko detergenta se v hotelih po celem svetu vsakodnevno uporabi za pranje brisač in posteljnine? Kljub temu, da uporabljamo ekološka čistila z znakom EU Marjetica ter čistila, ki so biološko razgradljiva, to ne pomeni, da so v celoti varna za naše okolje. Skupaj lahko veliko pripomoremo k zmanjševanju onesnaževanja.

Vaše brisače bomo zamenjale na vsake 3 dni, vašo posteljo pa preoblekli vsakih 7 dni vašega bivanja, razen v primeru, da boste čutili potrebo, da bi to za vas storili bolj pogosto.

POLNILNA POSTAJA ZA ELEKTRIČNA VOZILA

Novo v ponudbi eco boutique hotela A.M.S. Beagle za naše goste je leta 2018 postavljena polnilnica za polnjenje vozil na električni pogon. Na voljo je univerzalna samopostrežna polnilnica.
Priporočamo vam, da se pred polnjenjem vozila posvetujete s hotelskim osebjem ali celo rezervirate svoj termin polnjenja vnaprej (preko e-pošte welcome@amsbeagle.com).

PDFFacebookInstagram